Een 14-jarige tiener uit Westerlo is in kritieke toestand naar het ziekehuis gebracht nadat hij in een speeltuin van dierenpark Planckendael een balk op zijn hoofd heeft gekregen.


De jongen was aan het spelen op een houten speelconstructie toen een paal brak. Die paal kreeg het slachtoffer op zijn hoofd. De tiener is in kritieke toestand overgebracht naar het Sint-Maartenziekenhuis.

Een meisje van 13, eveneens uit Westerlo, dat het ongeval zag gebeuren, verkeert in shock en werd eveneens naar het ziekenhuis gebracht.

Het parket van Mechelen heeft een deskundige aangesteld om de houten constructie te inspecteren.

Het ongeval gebeurde in het 'klauterbos' van de speeltuin. Vier leerlingen klommen op de palen toen die inzakten. De jongen viel 1.5 meter naar beneden en kreeg de paal tegen zijn hoofd.

Een deel van de leerlingen had niets gemerkt van het ongeval. Een ander deel heeft het ongeval zien gebeuren; Die leerlingen werden later met de bus naar de vrije Sint-Lambertusschool gebracht. Daar kwamen ze rond 18u toe en werden ze opgevangen. Ook de ouders werden er opgevangen. De opvang gebeurt ook woensdag nog. De school had met 150 leerlingen de uitstap gemaakt.